Vad är spelpaus och hur fungerar det?

Vad är spelpaus och hur fungerar det?

Spelpaus är en självavstängningstjänst där du kan stänga av dig själv från spel om pengar, på alla spelbolag med svensk licens.

Bakgrunden till spelpaus är utökad spelsäkerhet och skydd för dig som har svårt att kontrollera ditt spelande. Du kan behöva använda tjänsten om du till exempel spelar för pengar som egentligen är nödvändiga till andra utgifter. Om dessutom familj och vänner blir drabbade så är det viktigt att du använder dig av spelpaus.

Så här fungerar spelpaus

När du bestämt dig för att använda spelpaus så kan du välja fyra olika avstängningstider.

  • 1 månad
  • 3 månader
  • 6 månader
  • Tillsvidare

Dessutom är det bra att veta att du inte kan öppna konton förrän tiden du bestämt löpt ut. Om du väljer 1,3 eller 6 månaders avstängning så upphör den automatiskt när tiden gått ut. Har du istället valt tillsvidare är det minst 12 månader som gäller och efter det måste du gå in med bankID och aktivera dig för spel igen. Spelpaus förlängs annars automatiskt.

Nackdelar med spelpaus

En stor nackdel med spelpaus är att den bara gäller spelbolag med svensk spellicens och det är lätt att istället registrera sig på utländska kasino. Därför fungerar inte tjänsten fullt ut. Spela med eller utan spelpaus, fördelar och nackdelar, läs mer på nätet.

 

 

Comments are closed.